Translate

Monday, October 28, 2013

Simple Giveaway By Ain Rahman



Assalamualaikum.


Assalamualaikum.


Klik untuk lihat senarai hadiah gempak --> SENARAI HADIAH

Nickname :  jejari ai
Alamat : johor
Emel : pokokredup@gmail..com
Tarikh Lahir : 27 jan
Jenis rangkaian prabayar yang digunakan : maxis
Link share fanpage : https://www.facebook.com/pokok.redup.7
Bukti download timeline : 
Tag : 

HAPPY BLOGGING ! :)


My First Giveaway by Tiqa Ni Hye

 [ CLICK BANNER UNTUK JOIN]
Para sponsors :-
 Tiqa Ni Hye | Jasple Boutique | Alya Najlaa  | Random Rainbow | Deena Shahril | Hamizah Jamaludin | Hannah Nabyllah | Syiera Firdaus |  Ierah | Hazrina Halim

Simple Giveaway by Nik Ainaa

 

klik banner untuk join yea..

Minion-Mini Giveaway Contest by Dunia Zumal

salam....
mari-mari join GA nie...
tinggal beberapa hari jerk lagi..


klik banner untuk join

Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot

salam...
mari semua kita join beramai-ramai...

Click Banner untuk JOIN



SYARAT PENYERTAAN:
1. Blogger yang tinggal di Malaysia
2. Follow blog sponsor
3. Like and share fanpage sponsor
4. Buat entry bertajuk 'Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot'
5. Copy paste kod dibawah ke dalam ruangan HTML anda
6. Hantar penyertaan ke ruangan komen entry nie sahaja
7. Giveaway akan tamat pada 10 November



follow blog:



like fanpage:


 share page:



SHARE ALBUM
1
2
3
4


follow instagram


like picture & komen 'Gudluck' (peserta GA dikira berdasarkan jumlah komen)


Pemilihan pemenang berdasarkan:
- Top Reffreral
- Random

SENARAI HADIAH




Friday, October 25, 2013

cer teka???

salam....
ewah tajuk bukan main...
kita saje jerk nak bagi korang karang ayat...hahahaha
ok sekarang cer buat ayat dan teka melalui gambar.....




dah dapat teka tak????
hehehehe..

nanti kita update the story ok..


Wednesday, October 23, 2013

3000 SLE Supporters Giveaway


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, GreenAmila, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam





marilah kita sama-sama menyokong Dayang mengharungi hidup sebagai pesakit SLE..
tapi apa yang kita nampak Dayang nie seorang yang tabah dan kuat semangat...
pengalaman saudara terdekat kita yang turut menghidapi SLE menyebabkan kita memahami sedikit sebanyak kesusahan yang dialami oleh dayang.
mungkin Dayang dapat mengenal pasti penyakitnya tidak terlalu lama dan telah menerima rawatan..
manakala saudara kita pula bertahun-tahun menderita sebelum doktor dapat mengenal pasti penyakit yang dialalami...
apa-apa pun sesiapa yang mempunyai dugaan yang besar ini pasti mampu untuk menangani..
so harap-harap Dayang dapat terus menempuh hidup ini dengan penuh semangat..
terus memberi inspirasi kepada orang lain dan membuktikan jika kita mahukan sesuatu 'work for it' jadikan halangan itu sebagai cabaran hidup yang menjadikan kita lebih matang dan terus bersemangat..

chayok! chayok!

Kawaii Giveaway By Arina Azman


KLIK PADA BANNER

GRAND PRIZE FROM MY SHOP 
ANYTHING KPOP STUFF UNDER RM 30 by AH K-SHop
JOM JOIN ? :)


p/s: andai kata kita menang...kita nak hadih novel dan tribal shawl...hehehehe...hopefully kita berjaya...doakan kita yea terpilih untuk memenangi salah satu hadiah yang banyak nie...btw sume hadiah pun menarik..

Giveaway Jom Menang


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

lovefool

salam...

jom kita sama-sama dengar lagu nie...
mula start tau lagu nie masa nabila af perform masa konsert hari tu...
sedap la pulak lagunya...

sebab tu kita nak ajak korang dengar sama...
tak tahu lah korang suka ker tidak...huhuhu

kita sertakan, nyanyian asal dan nyanyian nabila af [dah cari versi nabila tak jumpa lak...hukhukhuk]k...
enjoy...


VIDEO CLIP: SUMBER [youtube]


LIRIK: SUMBER [azlyrics]

Dear, I fear we're facing a problem
You love me no longer, I know
And maybe there is nothing
That I can do to make you do
Mama tells me I shouldn't bother
That I ought to stick to another man
A man that surely deserves me
But I think you do!

So I cry, I pray and I beg

Love me love me
Say that you love me
Fool me fool me
Go on and fool me
Love me love me
Pretend that you love me
Leave me leave me
Just say that you need me
Love me love me
Say that you love me
Leave me leave me
Just say that you need me
I can't care 'bout anything but you...

Lately I have desperately pondered,
Spent my nights awake and I wonder
What I could have done in another way
To make you stay
Reason will not lead to solution
I will end up lost in confusion
I don't care if you really care
As long as you don't go

So I cry, I pray, and I beg

Love me, love me
Say that you love me
Fool me, fool me
Go on and fool me
Love me, love me
Pretend that you love me
Leave me, leave me
Just say that you need me
So I cry, and I pray for you to
Love me, love me
Say that you love me
Leave me, leave me
Just say that you need me
I can't care 'bout anything but you...

Anything but you...

Love me, love me (Say that you love me)
Fool me, fool me (Go on and fool me)
Love me, love me (I know that you need me)
I can't care 'bout anything but you..


have a nice day...
senyum selalu..

Sunday, October 20, 2013

GA October by Emas Putih



Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi



Birthday Giveaway by Shad


salam...
hai korang..
GA kali ini lain sikit sebab bloggernya akan menyambut ulang tahun kelahiran...

selamat hari lahir shad...
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..
semoga dapat jodoh yang menyenangkan dan disayangai..
semoga diberkati dan dirahmati didunia dan di akhirat..
semoga bahagia selalu....
[kita pernah bagi ucapan yang sama macam ini dekat kawan kita...and she thought that this wish was copy and paste...i'm not denied that this wish was copied, somehow i can't remember the full sentence..that's why many of these sentence was changed..however i truly like this wish because this what i hope people will pray for me...and this wish come from my heart...so have a nice day again...who will celebrate their bezday tomorrow or next month or next year...i always wish with the same wish since i'm not good enough in create wish or sentence or speech]

untuk shad...
sekali lagi selamat hari lahir...
seronok tengok birthday's girl or boy bagi hadiah pada orang lain sempena hari lahir mereka..

ok shad kita join ya..

sesiapa nak join sila klik banner yea..

Giveaway By Menjual Novel Melayu

salam...
korang GA lagi...hehehehehe

seronok join GA nie rupanya...
setiap kali buka blog untuk contest macam ini mesti jumpa benda baru...

selain tu dapat tengok pelbagai jenis blog..
unfortunally kita punya blog gak kusam...huhhuhuhuhu..
lom sempat nak edit...huhuhu..

btw jom join GA baru nie...
kita nie peminat novel ok...
so sangat teruja untuk join contest nie...
harap-harap dapatlah novel tu...hehehehehe



untuk join sila klik banner k..

Giveaway Kecil-Kecilan By Faris



salam...
hai korang..
hari nie kita join GA lagi..
for your information..
this blogger still young ok...
only 13 y/o...
and you know what this blog was awesome...

first time kita buka blog yang kena klik sebelum dapat baca post tu...
lagi memberangsangkan blogger nie muda sangat...
tercabar kita...hehehehe

maybe kita memerlukan beberapa bulan? tahun? 
baru bleh capai macam adik kita ini buat..
bagi sesiapa nak tgk blog nie bleh klik kat banner dan jemputlah join GA nie beramai-ramai..

yok-yok memeriahkan pertandingan nie...


sekian...
wassalam

Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida


Assalamualaikum, peace upon you.





Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :





 syarat-syarat wajib : 


  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini











gempak giveaway red delima di nabilabiela.com



SENARAI HADIAH

Telekung solat x 3 
Beg x 3 
Selendang/Pashmina x 5 
T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.' 
Kategori 'Officewear'. 
 Kategori beg. 
 Kategori 'Accessories'. 
 Kategori 'Scarf."


Saturday, October 12, 2013

berbaloi follow???

salam....

hai kawan-kawan...
hari nie sihat ke tidak?

erm hari nie kita kongsi pasal follower...



ohohohoh sangat tidak ku sangka ade yang nak follow blog ku yang xseberapa nie...huhhuhuhu
however i'm really impressed that someone had follow my blog..

btw thanx a lot guys...
i really appreaciate...
hopefully you enjoy read my blog..



see you again...
with love....smile alwayz....



Wednesday, October 09, 2013

Giveaway: Dapatkan Jam Dari Santai Leeza

Giveaway: Dapatkan Jam Dari Santai Leeza
Giveaway yang simple saja... Jam Tangan untuk diberi kepada mereka yang bertuah....
     Untuk mudahkan kalian menyertai GIVEAWAY ni... kalian copy paste sahaja coding yang leeza bagi di bawah nanti kat ENTRY HTML kalian.. Cuma kalian perlu lengkapkan ayat yang leeza minta tu... ^_^
SYARAT PENYERTAAN : 
  1. Blogger Berakyat Malaysia 
  2. FOLLOW my FB PAGE
  3. Buat Entry Yang BERTAJUK "Giveaway: Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza"
  4. Letak BANNER Giveaway: Dapatkan Jam Dari Santai Leeza
  5. Sambung Ayat ni " Saya Mahu Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza kerana ..................................... "
  6. Tinggalkan Link Di Entry ni.....
  7. Berikan pendapat tentang blog Santai Leeza... (Tiada paksaan)
  8. PROMOTE BLOG dan GIVEAWAY (Tiada Paksaan)
  9. SUMBANGKAN TRAFIK Untuk SantaiLeeza.com (Tiada Paksaan)
 Hadiah Yang Disediakan : 
  • Jam Tangan = 2 orang pemenang bertuah
  • Saguhati = 4 orang peserta bertuah
Saya Mahu Dapatkan Jam Tangan Dari Santai Leeza  kerana jam ini menarik dan tertarik dengan warna kuning melambangkan masa itu diibaratkan seperti raja yang sangat penting dalam sesebuah negara begitulah diumpamakan masa yang berguna dalam kehidupan seseorang mahluk bergelar insan .Dengan kehadiran jam ini ia amat membantu saya bagi mengigati apa sahaja selain waktu kerana masa amat penting dalam kehidupan ini.setiap masa adalah berguna.


p/s: maaf penganjur...kita xde fb...so kita follow blog jelah yea...harap diampunkan..huhuhu

    kerja oh kerja

    salam....

    hai korang sihat ari nie..

    kita nak kongsi cite jerk..

    ok ari nie kita punya angan-angan nak cari keje la....
    tapi malangnya hanya 1 tempat saja yang kita isi borang..
    eh mana yang lain kan???hehehehehehe
    hajat awal-awal masa keluar nak cari la beberapa keje...
    tapi hanya tinggal angan-angan kosong..
     

    mana tidaknya...lepas makan terus rasa takut nak mintak keje tempat lain..
    lain kali kita nie kena buat keje tu terus menerus...
    jangan berhenti-berhenti..
    tu yang jadi macam tu hari ini...huhuhuhu..
    akhirnya tempat yang dituju adalah kedai kain...kihkihkih


    sebenarnya kita nak cari kain meri untuk buat skirt..
    malangnya dalam banyak-banyak kedai tu hanya satu kedai jerk yang jual kain meri..
    tapi tidak berkenan la pulak...
    alamatnya tidak adalah kain yang dicari..sobsobsob..

    so hari ini tiada satu yang berjaya...
    jadi baliklah ke rumah dan tengok cerita love keeps going (seronok tgk cerita nie..sebenarnya kita ni peminat tengok cerita cina...kihkihkih...)

    GAMBAR: SUMBANGAN ENCIK GOOGLE (pandai jerk cakap encik kan)

    MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 3

    salam...

    again GA...hahahahaha..
    janganlah korang rasa serabut yea....
    kita tengah gila GA ni...hahahahaha
    jom join dengan klik banner yea..



    p/s: maaf penganjur...kita tak ada facebook...so sad...nanti kita sign up eh..
    buat masa nie larat nak main dengan blog jerk...huhuhu

    ku yang dulu bukanlah yang sekarang

    salam...

    siapa pernah dengar lagu nie...

    mesti adik-adik, anak buah dan anak anda sendiri sering menyanyikan lagu nie..

    well for me this song quite interesting and good...
    it give such an inspiration for those who had a lack of money like me...hehehehehehe

    this boy was so talented...so no wonder why nowadays he become a famous singer...
    btw this is not what i want to share...

    kita nak kongsi ngan korang ape yang terjadi dahulu janganlah selalu dikenang(nak-nak yg buruk belaka...hehehehe)

    korang dah dengar versi betul lagu nie??
    meh kita tunjuk kat korang k...


    dah dengar???lirik dia lain sikit la

    sekarang yok kita dengar versi yang selalu kita dengar di corong-corong radio..
    seperti biasa lirik dibawah yea..



    Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
    Dulu ditendang sekarang ku disayang
    Dulu dulu dulu ku menderita
    Sekarang aku bahagia
    Cita-citaku menjadi orang kaya
    Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
    Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa
    Memberi jalan untukku semula

    Hidupku dulunya seorang pengamen
    Pulang malam selalu bawa uang recehan
    Mengejar cita-cita paling mulia
    Membantu keluarga di rumah
    Sekolah dulu ku enggak punya biaya
    Terpaksa ku harus mencari nafkah
    Tetapi aku tak berputus asa
    Pasti yang Kuasa memberi jalannya
    Hidupku dulunya seorang pengamen
    Pulang malam selalu bawa uang recehan
    Mengejar cita-cita paling mulia
    Bersyukur masuk dapur rakaman
    Sekolah dulu ku enggak punya biaya
    Terpaksa ku harus mencari nafkah
    Paling Esa bantu dengan penuh cinta
    Cinta yang penuh warna
    Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
    Dulu ditendang sekarang ku disayang
    Dulu dulu dulu ku menderita
    Sekarang aku bahagia
    Cita-citaku menjadi orang kaya
    Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
    Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa
    Memberi
    Memberi jalan untukku semula

    Just Shut Up Giveaway #1 by Farah Arina

    salam...

    jom2 join GA nie...

    simple jerk arahannya...nak tau hadiah??
    meh kita sertakan...

    Contact lens (dolly eyes) x1
    Felt purse x1
    1 kotak shiseido mask x1
    Klip kertas comel x1
    Topup RM20 x1
    Topup RM5 x2
    Topup RM10 x1 
    RM10 x1
    Topup RM5 x3
    Topup RM5 x2
    Topup RM5 x2
    Topup RM5 x2

    hopefully ade rezeki kat sini...


    sila klik banner untuk join

    Tuesday, October 08, 2013

    Easy Peasy Giveaway by FD


    Assalamualaikum.


    klik banner untuk join


    Senarai hadiah:
    Plush toy LINE x 1, Powerbank Hello Kitty 5200 mAh x 1, barangan dekorasi x 1, MP3 x 1, Scented Powerbank 2600 mAh x 1, plain halfmoon shawl x 1, keychain Blogger x 3, bookmark limited edition x 5, topup RM5 x 2, voucher discount 10% untuk semua peserta

    Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Jasple Boutique, Preternatural Touch, Eymasu World Craft, Mojat Cerewet, dan Abam Ming.

    Tamat 13 Oct 13, 10 malam

    1st GiveAway by Sheila Eiman

    salam....

    GA lagi...hehehehehehe..
    demam GA nmpaknya...

    btw sorry to shiela ieman sbb...
    kita xde facebook....

    hopefully kita still layak join GA nie...


    sapa nak join..
    sila klik banner yer..
    cepat-cepat...dah nak due date tu..

    1st Giveaway by Miss Fluffy

    salam...

    jom-jom...

    ari nie kita join lagi GA..

    seronok lak rasa...hikhikhik

    nak join klik banner yea




    comel jerk tgk gmbar nie..
    hopefully ade chance nak menang..

    SPECIAL BIRTHDAY GIVEAWAY BERNILAI RM750

    salam...

    wahai rakan-rakan...
    moh ler join kita masuk GA nie..
    btw..

    wish me luck


    Giveaway 'Convocation' Sunsweetz ~OCTOBER 2013


    salammmmm..


    jom ramai-ramai join GA nie...hehehehhe
    btw kita br tau cmne nak link kan gmbr nie...kihkihkih
    lambat tul...

    anyway xpe lah...janji dapat wat gak walaupun lamBaT...

    xsia-sia join GA nie...
    dpat new knowledge pasal blog and also dpt follow blog lain...

    i enjoy u know....kihkihkih

    p/s: sesiapa nak join sila klik banner tu yea (berlagak ckit sejak dah tau wat nie..hehehehehehe)


    SENYUM SELALU